Waarom kiezen voor vloerverwarming?


Vloerverwarming wordt steeds populairder nu we op zoek zijn naar efficiënte verwarmingsbronnen. Daarnaast zijn er veel redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen. In dit artikel bespreken we waarom vloerverwarming een goede keuze kan zijn voor jouw thuis.Bij Lambrechts-Nicolaers hebben we veel expertise met de plaatsing van vloerverwarming, meer specifiek werken we met de systemen van Schlüter, die toepasbaar zijn in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, dankzij de beperkte opbouwdikte.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren en andere verwarmingssystemen. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om vloerverwarming te installeren:

1. Energiezuinig

Een van de belangrijkste voordelen van vloerverwarming is dat het energiezuiniger is dan traditionele verwarmingssystemen. Vloerverwarming werkt op lagere temperaturen dan radiatoren, wat betekent dat uw verwarmingssysteem minder energie verbruikt en je dus kan besparen op jouw energierekening - zeker meegenomen in deze tijden!

2. Comfortabel

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige en constante warmteverdeling door de hele kamer. Dit zorgt voor meer comfort en een aangename leefomgeving. Bovendien is vloerverwarming veel stiller dan radiatoren, da's ook mooi meegenomen.

3. Gezondheid

Radiatoren kunnen stof en allergenen verspreiden, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen en allergieën. Vloerverwarming vermindert de hoeveelheid stof en allergenen in uw huis, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en uw gezondheid wordt beschermd.

4. Ruimtebesparend

Vloerverwarming neemt geen ruimte in beslag zoals radiatoren dat doen. Dit betekent dat u meer ruimte heeft om meubels te plaatsen en de ruimte naar wens in te richten. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met radiatoren bij het plaatsen van uw meubels.

5. Waardeverhogend

De installatie van vloerverwarming kan de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een huis met vloerverwarming, omdat het als een luxe en modern kenmerk wordt beschouwd.

6. Design

Vloerverwarming kan geïntegreerd worden in de vloer, waardoor het onzichtbaar is en geen invloed heeft op het interieurontwerp.

Denk je eraan om vloerverwarming te leggen kom dan zeker even langs in onze toonzaal en laat je bijstaan door onze verkopers!

Contateer ons

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contacteer ons, of bezoek onze toonzaal

VAKMANSCHAP IN TEGELS EN NATUURSTEEN

Lambrechts-Nicolaers is dé referentie voor tegels en natuursteen op maat. Geloof het met je eigen ogen en bezoek onze toonzaal!

Contacteer Ons >