100 jaar LN: de Tongerse basiliek


We schreven er al eerder over: in 2024 vieren we ons 100-jarig jubileum! Lambrechts-Nicolaers wordt straks een eeuweling, waar 4 generaties aan het roer stonden!

In die 100 jaar veranderden we niet alleen als bedrijf - via de link hieronder lees je hoe en waar we ooit begonnen - maar zagen we ook onze stad veranderen.En wie Tongeren zegt, die denkt meteen aan Ambiorix én de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Wel, exact 93 jaar geleden, in februari 1931, werd de Onze-Lieve-Vrouwekerk een basiliek. Een gepast item dus om nu even te belichten.

(bijna) 100 jaar LN | Lambrechts Nicolaers

(bijna) 100 jaar LN

 

De OLV-basiliek werd en wordt al decennialang gerestaureerd. Zo'n gigantisch bouwwerk verdiend een vakkundige aanpak. In diverse fases van de restauratie werd er ook beroep gedaan op onze expertise en kunde. We droegen letterlijk ons steentje, of nog beter: tegeltje, bij tot de basiliek zoals ze vandaag te bewonderen is. Projecten mogen realiseren aan monumenten in de eigen stad doet ons als familiebedrijf net wat meer plezier. Ook de Velinx staat bijvoorbeeld op dat lijstje.

En zo gaat de geschiedenis van Lambrechts-Nicolaers hand in hand met de rijke geschiedenis van de basiliek, die nog nét wat ouder is dan 100 jaar 😉

Meest Recente Posts

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Contacteer ons, of bezoek onze toonzaal

VAKMANSCHAP IN TEGELS EN NATUURSTEEN

Lambrechts-Nicolaers is dé referentie voor tegels en natuursteen op maat. Geloof het met je eigen ogen en bezoek onze toonzaal!

Contacteer Ons >